KB Gebouw – IPKW, Arnhem

Dienst: Herontwikkeling
Sector: Bedrijven
Straat: Westervoortsedijk 73
Plaats: Arnhem
Partners: Industriepark Kleefse Waard, Hofman Dujardin Architects
Gebouw KB in Arnhem is in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw gebouwd en heeft lange tijd dienst gedaan als industrieel onderkomen voor AkzoNobel. Vanaf de Hoofdstraat is het imposante gebouw met betonnen kolommen en hoge ramen een van de eerste dingen die opvalt. Door de bijzondere architectuur omlijst het gebouw de statige straat vol met bomen. Een markant gebouw, op een markante plek.

De kop van Gebouw KB hebben we op een vernieuwende wijze gerenoveerd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Waarbij het gebouw voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand is verloren gaan. De oorspronkelijke betonconstructie met gemetselde gevels, hoge ramen en betonnen dak is behouden.

Het gebouw is herontwikkeld naar een A-label met een hoge kwalitatieve insteek waarmee we ook voor de toekomst een bestendig gebouw neerzetten. Dat betekent in de basis veel licht, hoge plafonds, een aangenaam klimaat en robuuste materialen op de vloeren en wanden. Voor meer informatie kijk op onze nieuwspagina.

Opgeleverd: september 2020

Foto’s: Matthijs van Roon

Benieuwd wat ons bouwbedrijf voor jouw project kan betekenen?

Neem contact op
Gerelateerde projecten