Thorbeckehof, Barneveld

Dienst: Nieuwbouw
Sector: Woningbouw
Straat: Thorbeckelaan
Plaats: Barneveld
Partners: Scala Build
Het project bestaat uit 21 appartementen en 2 riante penthouses, verdeeld over twee kleinschalige complexen met een ondergelegen parkeerkelder.

De Thorbeckehof is de eerste gasloze appartementenontwikkeling in Barneveld. Warmte- en koudeopwekking vindt plaats door middel van diepe lussen in de bodem. Daardoor worden de appartementen voorzien van vloerverwarming en -koeling opgewekt uit eigen terrein.

De appartementen van Thorbeckehof laten zich omschrijven als stadsvilla’s in een groene omgeving. De appartementen kennen een luxe uitstraling, dankzij de aandacht voor details en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Zo kozen we voor mooie bakstenen en voegen, aluminium kozijnen en balkons van gehard staal en glas. Op de juiste plekken is veel glas toegepast, wat het complex een open karakter geeft”, vertelt Wijnand Thomassen van Boxxis Architecten. Het Barneveldse architectenbureau is verantwoordelijk voor de sprekende architectuur van Thorbeckehof, die perfect opgaat in de karakteristieke Thorbeckelaan.

Opgeleverd: 2e kwartaal 2020

Foto’s: Walter Herfst

Benieuwd wat ons bouwbedrijf voor jouw project kan betekenen?

Neem contact op
Gerelateerde projecten