Hof van Duurzaamheid, Amersfoort

Dienst: Nieuwbouw
Sector: Woningbouw
Straat: Laan van Duurzaamheid
Plaats: Amersfoort

Na jarenlang braak te hebben gelegen is Karbouw in opdracht Schipper Bosch gestart met het bouwen van woningen op het perceel tussen de tussen de Laan van Duurzaamheid en de Rondweg Noord in Amersfoort. Het wordt een unieke, aardgasloze en groene woonwijk bestaande uit 110 appartementen (waaronder 7 urban villa’s) en 40 eengezinswoningen bestemd voor een mix van doelgroepen.

Houtbouw
Wat de woonwijk zo bijzonder maakt is dat de 40 eengezinswoningen en de 7 urban villa’s gebouwd worden in hout: Crosslaminated Timber (CLT) oftewel kruislaags hout. Deze schone bouwstijl zorgt voor een lagere CO2-uitstoot van het bouwproces, minder transportbewegingen en de mogelijkheid tot verplaatsen en recyclen van de woning.

Partners
Treetek verzorgt de houtbouw. Studio Nauta is verantwoordelijk voor de architectuur en landschapsontwerper Le Far West heeft al heel vroeg in het ontwerpproces de buitenruimte ontworpen. Het groen zal aangelegd worden door VIC Landscapes. De onderhoudsarme kozijnen in de houten woningen zijn van Platowood Fraké en worden geleverd door Timmerfabriek Frank van Roij.

Start bouw: juni 2021
Opgeleverd: 2022

Dronefoto: CheeseWorks
Foto’s: Peter Tijhuis en Studio Sven

Benieuwd wat ons bouwbedrijf voor jouw project kan betekenen?

 

Neem contact op
Gerelateerde projecten